X

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hubert de Givenchy – To Audrey With Love

150,00

Een eerbetoon van de Franse couturier Hubert de Givenchy aan zijn muze Audrey Hepburn. Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw, en een levende legende in de geschiedenis van de haute couture.

2 op voorraad

Categorie:

DETAILS

Voor expositie en boek selecteerde Monsieur Hubert de Givenchy zelf, talrijke van zijn meeste geliefde creaties. Hierbij is tevens aandacht voor de bijzondere vriendschap en professionele samenwerking tussen Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn. Als actrice droeg Audrey Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals in ‘Sabrina’ en in ‘How to steal a Million’. Het zwarte jurkje dat Audrey Hepburn in ‘Breakfast at Tiffany’s’ droeg, behoort tot de tien beroemdste jurken ter wereld.

 

Een boek vol schitterende foto’s van de originele modeontwerpen, afgewisseld met schetsen van de maestro zelf. De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga en is dus met recht een levende legende in de geschiedenis van de haute couture. In nauwe samenwerking met Monsieur de Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn.

 

“Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality” – Audrey Hepburn

 

Hubert de Givenchy – To Audrey with Love geeft een uniek inzicht in De Givenchy’s werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.

 

Aanvullende informatie

Auteur: Madelief Hohé

Redactie: Madelief Hohé

Soort: Met illustraties

Taal: Nederlands

Vertaald door: Marèse Roselaers Janey Tucker Roelf Kromhout Sue McDonnell

Afmetingen: 17x306x243 mm

Gewicht: 1,05 kg

Verschijnings datum: november 2016

Druk: 1

ISBN10: 9462620970

ISBN13: 9789462620971

 

Extra informatie

Gewicht 1,05 kg
Afmetingen 30,6 × 24,3 × 1,7 cm