X

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voor Audrey met Liefs

Oorspronkelijke prijs was: €14,99.Huidige prijs is: €11,99.

Er was eens een jonge graaf die betoverd werd door de kleding van de societydames tijdens de feesten op het kasteel waar hij opgroeide. Er was eens een jonge barones die na een jeugd in door Duitsland bezet Nederland ballerina wilde worden. Ze ontmoetten elkaar in 1953 in Parijs, voor de kostuums van de film Sabrina. The rest is history…

4 op voorraad

Categorieën: , ,

DETAILS

Philip Hopman studeerde boekillustratie aan de Rietveld Academie, na daar eerst een jaar de moderichting te hebben gevolgd. Hij besloot dat hij uiteindelijk het liefst tekende. Dat is terug te zien in de zwierigheid waarmee hij de mode van Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn op papier zet. Hij volgt hen van hun jeugddromen tot in hun latere carrière. De couturier gaf de actrice door zijn perfecte kleding zelfvertrouwen, zodat zij zich volledig op haar acteren en haar werk voor Unicef kon concentreren. Hubert en Audrey werden vrienden voor het leven.
Tentoonstelling Gemeentemuseum: 27 november 2016 t/m 27 maart 2017
Dit najaar presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een ambitieuze tentoonstelling, waarbij couturier Hubert de Givenchy een eerbetoon brengt aan zijn muze Audrey Hepburn. De tentoonstelling is een groots opgezet retrospectief van het oeuvre van de Franse couturier Hubert de Givenchy, een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw die in dezelfde tijd werkzaam was als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga, en een levende legende is in de geschiedenis van de haute couture. Het Gemeentemuseum brengt dit project samen met Monsieur Hubert de Givenchy zelf tot stand. Zo kan een uniek inzicht worden gegeven in zijn werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.